10 x inspiratie: de architect online

De architect is een designer en dat is vaak terug te zien aan zijn website. Door fraaie vormgeving, door usability waar goed over is nagedacht of user experience die past bij opgeleverde projecten. In deze blogpost 10 x inspiratie, 10 x fraaie websites van architecten.

 

1. Loer

De website van het Rotterdamse Loer ademt verbeelding. Loer presenteert een look & feel die aanzet tot dromen en kalm bladeren door projecten. Een doordachte eenvoudige website met een eigen karakter. Sober vormgegeven, sterk door toeters en bellen die ontbreken. De navigatie stuurt en reikt aan zoals het hoort. Plaatjes blijken toch video, de wind waait door gebladerte. Of zit ik nou te dromen?

loerarchitecten.com

 

2. Vallourec

Vallourec nam de uitdaging aan om de bouw van voetbalstadions voor het WK voetbal 2014 in Brazilië te versnellen en te vereenvoudigen. Door toepassing van een innovatief systeem werden deadlines gehaald. De website is dus al wat ouder, maar nog steeds een sterk staaltje online presenteren.

stories.vallourec.com/en

 

3. Red Company

Schitterende website van het Rotterdamse bureau dat tekende voor het al even fraaie hoofdkantoor van Asics. Robuust, mooi beeld en een strak doch sierlijk font. Grote platen die ook op mobiel groot zijn en een user experience die naadloos aansluit bij de richting die de gebruiker gaat. De gekozen roodtint ademt stijl. De alternatieve navigatie is geen puzzel maar werkt.

red-company.nl

 

4. archipelago

Archipelago: “een contextuele en duurzame architectuur voor beter wonen, (ver-)zorgen, werken en leren.” Uit België, gevestigd in Leuven en Brussel. De website is eenvoudig en daardoor doeltreffend. Met verrassende mouseovers wordt in de intro vertelt wat het bureau doet en waar het voor staat. Fraai detail: achtergronden en kaders zijn voorzien een subtiele structuur. Hierdoor wordt iets gewoons heel eigen.

archipelago.be/nl/

 

5. Cellular Agriculture Society

For the People, For the Animals, For the World. Cas is geen architect van gebouwen, maar geeft vorm aan een wereld zonder vervuilende en dieronvriendelijke vleesindustrie. Van product naar weer dier zijn en kweekvlees uit de stadsboerderij. De website betoverd met schitterend beeld en subtiele animatie. Slimme navigatie leidt me door heldere uitleg over een complex onderwerp.

cellag.org

 

6. Connect Homes

‘A smarter way to build houses’, aldus Connect Homes bij binnenkomst op connect-homes.com. Statement maken om vervolgens de onderbouwing te presenteren. Connect Homes is producent van prefab huizen. Verschillende modules zijn online te combineren en te configureren tot je eigen prefab huis. Complex, maar simpel uitgelegd. Schitterende fotografie.

connect-homes.com/

 

7. Powerhouse Company

Laat zien wat je kan en overtuig me. Inspireer me. Dat is Powerhouse Company. Direct bij het inladen van de website worden projecten verspreid over het scherm gepresenteerd. Klik op een visual en de case wordt geopend, klik op het kruisje en je bent weer terug. Toch de behoefte te navigeren: Klik op We voor visie, klik op Space voor een verdeling van projecten in categorieën. Lijkt simpel, is het niet, simple as that.

powerhouse-company.com

 

8. Studio Egret West

Laat zien wat je kan en overtuig me. Inspireer me. Dat kan door fotografie of het serveren van projecten. Dat kan ook door het brengen van een showreel. Wie binnenkomt op de website van Studio Egret West kan de subtiel om aandacht vragende play button niet negeren. Op play klikken is jezelf onderdompelen in bijzondere projecten.

studioegretwest.com/

 

9. Open Platform

Zo bijzonder is de website van Open Platform eigenlijk niet. Prima website, niks meer aan doen. Behalve dan nog even na te praten over het kleurgebruik. Wow wat een schitterende laagje kleur over de foto op de openingspagina. Daarnaast ben ik gewoon fan van dit houten project, dus toch een plekje in dit lijstje.

open-platform.dk/

 

10. Jouw nieuwe website?

Concept & Uitvoering realiseert krachtige websites die presenteren en converteren. Conceptueel sterk, op maat vormgegeven en technisch tip top in orde op alle devices. Een keer van gedachten wisselen of ideeën bespreken: heel graag, leuk! Stuur gerust een mailtje naar herman@conceptenuitvoering.nl

herman@conceptenuitvoering.nl

Close ()